På våra kurser arbetar vi alltid i små grupper så att alla ekipage får den tid som behövs för att uppnå bästa möjliga resultat. Alla övningar och träningsråd är ekipageanpassade. Det betyder att vi utgår ifrån den enskilda hundens förutsättningar och ägarens önskemål och målsättning. Som kursdeltagare får du kunskaper och verktyg som hjälper dig att nå träningsmålen. Du får hjälp med att upprätta en långsiktig övningsplan så att träningen sedan kan fortsätta hemma efter kursen. Efter avslutad kurs är du alltid välkommen att kontakta oss för fortsatt stöd i träningen. Hela familjen får delta vid kurstillfällena och alla raser och blandraser är välkomna!


Kurserna hålls i Nyköping och anordnas löpande - ny kurs startar allt efter som anmälningar inkommit.

Inför valpköpet

Kursen vänder sig till dig som tänker skaffa valp. Ett valpköp är en stor händelse som bör föregås av olika förberedelser. Valet av valp kan vara avgörande för hur bra ni kommer att trivas tillsammans i framtiden. Under två kurskvällar får du kunskaper som hjälpr dig att skapa de bästa förutsättningarna för hundägandet. Ur innehållet: *Att välja ras - rasspecifika beteenden *Att välja uppfödare - avelsinriktning, miljöns betydelse, stöd och support *Att välja valp ur en kull - hur/vad kan jag titta på för att värdera valparnas olika personlighetsdrag? Vilken valp passar mig bäst? *Utvecklingsfaser - prenatal påverkan, utveckling till 8 veckor *Första veckorna i nya hemmet - social trygghet, rumsrenhet, skötsel m.m


Omfattning: 2 tillfällen om vardera 2,5 tim.

Kursavgift: 600 kr

Valp/unghundskurs

Det är bra att redan tidigt börja forma och utveckla valpens beteenden, att bygga upp en kommunikation med ömsesidigt förtroende och att lägga grunderna för goda vardagsvanor. Alla valpar är unika och kursens innehåll och övningar och övningar anpassas till just din valps individuella förutsättningar och din målsättning inför framtiden. Teori varvas med praktik. Ur innehållet: *Valpens beteenden *Individens utveckling *Kontakt och kommunikation *Social träning *Inkallning i olika former *Gå fint i koppel *Goda vardagsvanor *Valplydnad på lekfullt sätt *Skötsel och omvårdnad


Omfattning: 7 träffar om vardera 2 tim

Kursavgift: 1800 kr 

Vardagslydnad steg 1

Kursen innehåller övningar som du har nytta av i det vardagliga umgänget. Vi provar också på några olika aktivitetsövningar som du och din hund kan ha glädje av i vardagen. Teori varvas med praktik. Ur innehållet: *att förstå varandra i kommunikationen *Samarbete och relation *Gå fint i koppel *Hundmöten *Inkallning *Passivitetsträning *Skötsel


Omfattning: 5 träffar om vardera 2 tim

Kursavgift: 1500 kr

Vardagslydnad fortsättning

Kursen vänder sig till dig som tidigare gått Valpkurs eller Vardagslydnad steg 1. Vi tränar vidare på vardagslydnaden i olika situationer och fördjupar kunskaperna om inlärning, belöningsteknik, samarbete och relation. Praktiska övningar varvas med teori och diskussioner.


Omfattning: 5 träffar om vardera 2 tim.

Kursavgift: 1500kr

Träningspromenader på dagtid

Förena nytta med nöje - träna vardagslydnad tillsammans med andra hundägare under en trivsam promenad. Kursen/träningen är lämplig för både nybörjare och mer erfarna. Under själva promenaden tränar vi till exempel att gå fint i koppel, möten med andra människor och hundar m.m. Längs vägen gör vi några stopp och genomför olika övningar - inkallningar, passivitetsträning, nosövningar, små lydnadsövningar och mycket annat. Promenaderna sker både i skogen och i stadsmiljö. I samband med att vi tar rast och dricker vårt medhavda kaffe diskuterar vi kring träningen.


Omfattning: 5 träffar om vardera 1,5 tim.

Kursavgift: 900kr

Nose Work

Kurserna anordnas i två steg och innehåller sökövningar där hunden tränas att känna igen och markera tre olika dofter - eucalyptus, lagerblad och lavendel (hydrolat). Vid tävling i Nose Work finns tre olika klasser och i varje klass finns momenten: låd/behållarsök, rumssök, utomhussök och fordonssök. Nose Work passar ALLA  hundar oavsett ras/raser och storlek. Är du inte tävlingsintresserad är Nose Work ett utmärkt sätt att aktivera hunden mentalt och träningen kräver varken mycket tid eller stora utrymmen. Träningen kan ske året om och passar bra både utomhus och inomhus hemma. Dessutom är det roligt för både ägare och hund.

I steg 1/nybörjarkursen krävs inga förkunskaper


Omfattning:

Nybörjarkurs - 5 träffar om vardera 2 tim. Kursavgift: 1.600 kr

Fortsättningskurs - 7 träffar om vardera 2 tim. Kursavgift: 1.800 kr


Lek-kurs

Leken är en viktig del av alla hundars liv. Leken öppnar vägen till kontakt, ett bra samarbete och en god relation med ägaren. Men det gäller att hitta de rätta lekformerna  för den enskilda hunden. Under kursen får du möjlighet att prova olika lekformer och att öva upp er lekteknik.


Omfattning: 2 träffar om vardera 2 tim

Kursavgift: 500 kr


Prova-på-dagar med nosaktiviteter

Alla hundar, oavsett ras och storlek, mår bra av att få anväda luktsinnet i roliga och stimulerande nosövningar. Vad gillar din hund bäst? Personspår, Viltspår, Personsök, eller Föremålssök? Här får du möjlighet att prova. I kursen ingår också att du på nära håll får följa en färdigutbildad hund i aktion.


Omfattning: 2 träffar (4 tim + 2 tim)

Kursavgift: 600 kr


Kortkurser med olika tema

Klickerträning - Ett trevligt sätt att belöna hunde vid inlärning av olika saker är att använda klicker. Lär dig grunderna eller fördjupa dina kunskaper.


Inkallning - Vi övar och diskuterar kring metoder och problemställningar utifrån "vardagsinkallningens" perspektiv.


Hundmöten - Vi övar på olika sätt att hantera den egna hunden i samband med hundmöten under promenader.


Omfattning resp. tema: 2 träffar om vardera 2 tim

Kursavgift: 500 kr

Privatlektioner

För dig som vill ha enskild träningshjälp - till exempel hjälp med att förändra något vardagsproblem hos din hund eller hjälp med träningen av tävlingslydnadsmoment - erbjuder vi privatlektioner.

Kontakta oss gärna för förslag på upplägg och pris.

Välkommen att höra av dig med en intresseanmälan eller eget önskemål om kursinnehåll!

 


  Kurser i egen regi

Välkommen till Jyckesta Hundkunskap AB

Copyright © All Rights Reserved